Valg av klær

Du trenger gode klær og sko egnet for jakt i krevende terreng og skikkelig vestlandsvær. Ta med klær som passer for varme, solfylte dager og dager med regn, vind og lave temperaturer. For de mer krevende delene av terrenget ønsker du deg klær som holder deg tørr og varm både når du går til post og når du sitter stille. Husk gode og vanntette sko som gir god støtte i ulendt terreng. Lue og hansker er heller ikke så dumt.

Det finnes et godt utvalg av jaktklær i alle prisklasser. Vi har gjennom flere hatt et godt samarbeid med Norrøna Sport AS. Da de utviklet sin Kvinnherad jaktdress var vi med for å teste kvalitet og funksjonalitet. Vi trenger robuste, lette og funksjonelle klær som tåler hard bruk og tøffe forhold. Jaktdressen Kvinnherad Gore-Tex er blitt vår absolutte favoritt.

 

Dokumentasjon du må ha med

Du må ha med våpenkort, jegeravgiftskort og godkjent skyteprøve for storvilt.

 

Andre ting det er viktig å ta med

Utover vanlig jaktutstyr bør du absolutt ta med en god, håndholdt kikkert. Da kan du se hjort på lang avstand. Riflekikkerten er ikke et godt alternativ.

Ta med deg en god og stor ryggsekk. Om du feller et dyr langt inne i terrenget, så trenger vi alle som kan være med å bære tilbake til bilen.

I tillegg er det greit å ha med jaktradio, termos (gjerne en som ikke er av metall om du ønsker å være lydløs på post), toalettsaker og håndkle.

Om du ønsker å sove ute i terrenget, så ta med sovepose og telt. Sengetøy skal du bare ha med om dette ikke er inkludert i den pakken du har betalt for.

 

Mat og drikke

Drikkevarer tar du med selv. Mat skal du bare ta med om denne ikke er inkludert i den pakken du har betalt for.

 

BEREGNE KJØRERUTE

Du kan enkelt beregne kjørerute og få oversikt over avstander og steder ved å bruke Google Maps eller liknende. Om du skal møte på Fatland, så søker du opp Fatlandsveien 91, 5499 Åkra. Om du skal møte på Ølve, så søker du opp Ølvesvegen 745 på Ølve. Huset på Ølve er det siste bolighuset rett før Ølve kyrkje om du kommer fra fergeleiet på Gjermundshavn. Se fergeruter på Norled sin nettside.

Helikopter
Det er også mulig å ta helikopter fra Bergen og andre plasser direkte til Kvinnherad. Fonnafly tilbyr helikoptertaxi som kan frakte dere nesten ”til døren”. Sjekk mer på www.fonnafly.no.

Hurtigbåt
Det er også mulig å ta hurtigbåt – Hardangerfjordekspressen – fra Bergen (Strandkaien) eller Flesland kai (nær flyplassen i Bergen) til Malkenes på Tysnes (ca. 15 min. kjøretid fra Ølve), og videre til Rosendal. Se Rødne sin nettside.