Åkrafjorden jakt iverksetter en rekke rutiner og tiltak blant ansatte og jegere for å minimere risikoen for spredning av eventuell smitte. Infoen her vil bli fortløpende oppdatert i tråd med de rådene som kommer fra myndighetene og NHO reiseliv. Pr i dag planlegger vi for følgende tiltak:

 

 1. Drift med fokus på smittefare: Personalet er ekstra påpasselige i forhold til hyppig renhold, desinfisering av kontaktpunkter og god håndhygiene. Våre gjester skal innrette seg etter våre anbefalinger og tiltak. Hus og hytter tilpasses med merking, såpe, antibac, etc.
 2. Måltider: Måltidene blir servert i stuene som før, men med minst 1 meters avstand mellom jegerne om de ikke kommer fra samme reisefølge. Gruppen får eget serveringsbestikk og vi oppfordrer til hyppig håndvask, desinfisering av kontaktpunkter (håndtak, juice/melk dispensere, kaffe kanner etc).
 3. Overnatting: Jegerne sover på rom med en, to eller fire senger. Kun jegere fra samme reisefølge deler rom.
 4. Din hygiene: Vi oppfordrer jegerne til å være nøye med håndhygiene, særlig gjennom hyppig håndvask med såpe og vann eller desinfeksjonssprit. Unngå håndhilsning, da fysisk kontakt øker risikoen for spredning.
 5. 1 meters avstand: om dere ikke kommer fra samme reisefølge, så tar du hensyn til dine jegerkamerater ved å holde minst 1 meter avstand.
 6. Din helsetilstand: For at færrest mulig skal bli smittet, ber vi om følgende: Dersom du har symptomer på luftveisinfeksjoner som tett nese, vondt i halsen, hoste, feber, tungpustethet eller vondt i hodet, skal du ikke komme til Åkrafjorden jakt. Ta kontakt med din lege dersom du er i tvil.
 7. Din smittefare: Du skal ikke komme til Åkrafjorden jakt dersom du – eller dine husstandsmedlemmer – har vært i områder med vedvarende spredning de siste dagene. Hold deg oppdatert på områder med vedvarende spredning på Folkehelseinstituttets nettsider.

 

God håndhygiene når du besøker Åkrafjorden jakt

God håndhygiene i hus og hytter er viktig for å fjerne virus og hindre smittespredning:

 • Etter besøk på toalett/utedo
 • Etter å ha pusset nesen eller nyst i hendene
 • Når hendene er skitne eller tilgriset
 • Før og etter du spiser eller håndterer felles utstyr til matlaging
 • Vask hendene med såpe og rennende vann der det er mulig eller bruk antibac der dette ikke er mulig

 

Åkrafjorden jakt anbefaler alle å lese følgende info på Folkehelseinstituttets nettsider.