Åkrafjorden jakt iverksetter en rekke rutiner og tiltak blant ansatte og jegere for å minimere risikoen for spredning av eventuell smitte. Infoen her vil bli fortløpende oppdatert i tråd med de rådene som kommer fra myndighetene og NHO reiseliv. Pr i dag planlegger vi for følgende tiltak:

 

 1. Drift med fokus på smittefare: Personalet er ekstra påpasselige i forhold til hyppig renhold, desinfisering av kontaktpunkter, god håndhygiene, og at gjestene innretter seg etter våre anbefalinger og tiltak. Hus og hytter tilpasses med merking, såpe, antibac, etc.
 2. Måltider: Måltidene blir servert i stuene som før, men med minst 1 meters avstand mellom jegerne. Du får eget serveringsbestikk og vi oppfordrer til hyppig håndvask, desinfisering av kontaktpunkter (håndtak, juice/melk dispensere, kaffe kanner etc).
 3. Overnatting: Jegerne sover på rom med en, to eller fire senger. Kun jegere fra samme reisefølge deler rom.
 4. Din hygiene: Vi oppfordrer jegerne til å være nøye med håndhygiene, særlig gjennom hyppig håndvask med såpe og vann eller desinfeksjonssprit. Unngå håndhilsning, da fysisk kontakt øker risikoen for spredning.
 5. 1 meters avstand: om dere ikke kommer fra samme husholdning, så tar du hensyn til dine jegerkamerater ved å holde minst 1 meter avstand.
 6. Din helsetilstand: For at færrest mulig skal bli smittet, ber vi om følgende: Dersom du har symptomer på luftveisinfeksjoner som tett nese, vondt i halsen, hoste, feber, tungpustethet eller vondt i hodet, skal du ikke komme til Åkrafjorden jakt. Ta kontakt med din lege dersom du er i tvil.
 7. Din smittefare: Du skal ikke komme til Åkrafjorden jakt dersom du – eller dine husstandsmedlemmer – har vært i områder med vedvarende spredning de siste dagene. Hold deg oppdatert på områder med vedvarende spredning på Folkehelseinstituttets nettsider.

 

God håndhygiene når du besøker Åkrafjorden jakt

God håndhygiene i hus og hytter er viktig for å fjerne virus og hindre smittespredning:

 • Etter besøk på toalett/utedo
 • Etter å ha pusset nesen eller nyst i hendene
 • Når hendene er skitne eller tilgriset
 • Før og etter du spiser eller håndterer felles utstyr til matlaging
 • Vask hendene med såpe og rennende vann der det er mulig eller bruk antibac der dette ikke er mulig

 

Åkrafjorden jakt anbefaler alle å lese følgende info på Folkehelseinstituttets nettsider.