Opplegg

 

Åkrafjorden Jakt tilbyr hjortejakt i Kvinnherad kommune i Hordaland.

Tidsrom:
Det er jakttid på Hjort fra 1. september til 23. desember.

Generelt om opplegget:
Opplegget passer både for erfarne og uerfarne jegere. Vi har lang erfaring med hjortejakt, og det er derfor mulig å lære noe både for erfarne og nybegynnere. Vi deler jegerne inn i grupper på typisk 4-8 mann. En kjentmann er disponibel for hver gruppe under jakten. Han vil være med ute i terrenget, organisere jakten, og hjelpe til med å leite opp dyr. Han kan også hjelpe til med å slakte og bære ned kjøtt. Vi gir gjerne opplæring i slakt og partering.

Jaktterreng:
Høsten 2020 regner vi med å ha ca. 25 hjorteterreng (vald). Vi har mange forskjellige typer terreng, både lette og krevende. Vi tilpasser derfor jakten så langt det er mulig til jegernes ønsker og kondisjon.

Kost/losji:
Dere bor på ett eller flere av småbrukene og hyttene vi har tilgjengelig. Maten holder i utgangspunktet vi, men det er også mulig å avtale opplegg der dere holder maten selv.

Vi kan tilpasse opplegget til jegerens ønsker.
Hvis været tillater det og jegerne ønsker å overnatte ute under brunsten (oktober), så er vi gjerne med på det! Det er en fantastisk opplevelse å ligge ute og se på stjernehimmelen og høre på konserten fra store hjortebukker som brøler i nærheten! Dette kan også gi store fordeler i forhold til jakten: Man er allerede klar på post i det det begynner å lysne – og da har man gode muligheter til å få dyr på tråkk.