Valg av klær

Du trenger gode klær og sko egnet for jakt i krevende terreng og skikkelig vestlandsvær. Ta med klær som passer for varme, solfylte dager og dager med regn, vind og lave temperaturer. For de mer krevende delene av terrenget ønsker du deg klær som holder deg tørr og varm både når du går til post og når du sitter stille. Husk gode og vanntette sko som gir god støtte i ulendt terreng. Lue og hansker er heller ikke så dumt.

Det finnes et godt utvalg av jaktklær i alle prisklasser. Vi har gjennom flere hatt et godt samarbeid med Norrøna Sport AS. Da de utviklet sin Kvinnherad jaktdress var vi med for å teste kvalitet og funksjonalitet. Vi trenger robuste, lette og funksjonelle klær som tåler hard bruk og tøffe forhold. Dette er blitt vår absolutte favoritt.

 

Utover vanlig jaktutstyr må følgende medbringes:

– Våpenkort, jegeravgiftskort og godkjent skyteprøve for storvilt

 

I tillegg er det viktig å ha med:

– God jaktkikkert slik at du kan se hjort på lang avstand. Riflekikkerten er ikke et godt alternativ.
– God og stor ryggsekk, gjerne med meis. Om du feller et dyr langt inne i terrenget, så er det flott om du kan være med å bære tilbake til bilen.
– Jaktradio

– Termos. Gjerne en som ikke er metall om du ønsker å være lydløs på post

– Toalettsaker og håndkle
– Egne drikkevarer

Om du ønsker å sove ute i terrenget, så ta med sovepose og telt. Sengetøy og mat skal du bare ha med om dette ikke er inkludert i den pakken du har betalt for.

Beregne kjørerute
Du kan enkelt beregne kjørerute ved å gå til kartsiden vår, velge avtalt møtested og deretter «Veibeskrivelse». Fyll inn ditt avreisested og en kjørerute blir beregnet.

Veibeskrivelse til Hillesdal/Åkra fra NORD:
Det er flere mulige ruter fra Bergen til Kvinnherad. Felles for disse er at man må ta minst én ferge, fra Gjermundshamn til Årsnes. Se fergeruter på Norled sin nettside. Strekning er ca. 120-140km, reisetid ca. 3-3,5t.
Alternativ 1: Fra Bergen via Samnanger til Eikelandsosen, Gjermundshamn, ferge til Årsnes, Rosendal, Dimmelsvik, Matre, Hillesdal/Åkra.
Alternativ 2: Fra Bergen mot Os, Hatvik, ferge til Venjaneset, Eikelandsosen, deretter samme som 1.
Alternativ 3: Fra Bergen mot Halhjem (Os), ferge til Våge på Tysnes, Ølve, Gjermundshamn, deretter samme som 1.

Veibeskrivelse til Hillesdal/Åkra fra fra ØST (Oslo):
Alternativ 1: Kjør over Haukeli og fortsett på E134 mot Haugesund. Ta av før Etne mot Skånevik. Ta ferge over til Matre. Fortsett mot Åkra. Ca. 400 km totalt + 1 ferge.
Alternativ 2: Kjør over Hardangervidda til Odda.Ta gjennom folgefonntunnellen til Rosendal, Dimmelsvik, Matre, Åkra. Ca. 490 km totalt (fergefritt).

Veibeskrivelse til Hillesdal/Åkra fra fra SØR (Haugesund):
Ta E134 mot Oslo, ta av mot Skånevik. Ta ferge over til Matre. Fortsett mot Åkra. Ca. 110 km + 1 ferge.

GPS
Du finner GPS punkter for de vanlige møteplassene (Ølve, Rosendal, Hillesdal og Fatland) på kartsiden vår.

Helikopter
Det er også mulig å ta helikopter fra Bergen og andre plasser direkte til Kvinnherad. Fonnafly tilbyr helikoptertaxi som kan frakte dere nesten ”til døren”. Sjekk mer på www.fonnafly.no.

Hurtigbåt
Det er også mulig å ta hurtigbåt – Hardangerfjordekspressen – fra Bergen (Strandkaien) eller Flesland kai (nær flyplassen i Bergen) til Malkenes på Tysnes (ca. 15 min. kjøretid fra Ølve), og videre til Rosendal. Se Rødne sin nettside.

Ferge
Fergeruter finner du på: www.nordled.no.

Utskriftsvennlig huskeliste finner du her.